HTML

Nem játszik idén több meccset a "Szerethető"

2013.10.25. 13:59 Misa Medve

Szomorú hírrel kell kezdenünk a mai napot: Nem játszik idén több meccset a magyar labdarúgó válogatott.

Az MLSZ indoklása szerint szakmailag indokolatlan, és kockázatos is lenne novemberben játszani egy meccset idegenben, ráadásul szövetségi kapitány nélkül.

Ezzel egyet is lehetne érteni. De miért is tennénk? Ez a mostani csapat stílus, és felismerhető játékrendszer nélkül játszik 3 éve. Szerintem kellett volna mindenképpen az a meccs. Ha nincs kapitány, attól még vannak szakértők, akiket most odaültethettünk volna a kispadra (Bognár, Várhidi).

Kellett volna az a novemberi összetartás. Legalább a keret összeült volna újra, mert van egy gyanúm, hogy kettészakadt az öltöző. Ha versenyben akarunk lenni a 3. továbbjutó helyért az EB selejtezőkön, akkor minden lehetőséget meg kéne ragadni, hogy találkozzon a keret, tisztázni a félreértéseket, és kivágni a közösségromboló elemeket a keretből, mint a Szalai  Dzsudzsák kettőst.

Persze az új kapitány nélkül nehéz, de szükséges lett volna ez a mérkőzés. Érthetetlen az MLSZ ténykedése is. Illett volna a román meccs után lemondatni Egervárit, és új edzőt hozni. Akkor most már az új mester kettő tétmeccsen, és egy barátságos mérkőzésen irányíthatta volna a megújított keretet.

Sanyi bá is meg a játékosok is mind arról beszéltek, mindig milyen kevés idő van a csapat összerakására. A szövetség meg most azt mondja: Persze van időnk, körültekintően válasszunk kapitányt. Végül is „igaz” akkora profi csapatunk van, hogy belefér, hogy legközelebb csak tavasszal játszunk újra. Ez a döntés, és a hozzáállás is megint hatalmas inkompetenciáról tanúskodik.

Na de nézzük is ki lesz az új hadvezérünk: Sousa,Bölöni, Hiddink? Röpködnek a nevek, de valószínűleg egyik sem fogja vállalni. Sztáredzőkre meg nincs pénze a szövetségnek. Azzal, hogy külföldi lesz az új edzőnk  a legnagyobb gondja az, (kivéve ha Mourinho, vagy Guardiola, vagy Ancelotti nem dönt úgy, hogy bevállalja a csapatot), hogy a „magyar szakértők, edzők” kikezdik majd nem is gyengén az új jövevényt. Bár lehet az említett három edző is megkapná a szokásos dumát, hogy nem érti a különleges magyar közeget, meg csak szerencsével nyert BL-t, meg ezt egy magyar is meg tudta volna csinálni egy hasonló kerettel. Jön majd a duma, hogy nem jár bajnoki meccsekre itthon, és ezért nem láthatja a legnagyobb ígéreteket (Guzmics, Devecseri, Baráth). Ezzel is meg kell majd birkóznia. Nem elég, hogy új csapatot kell építeni. Ezt nem mindenki vállalja ám el. Gyanús nekem, hogy nem tolonganak a pozícióért, azért tart ilyen sokáig a bejelentés.

Reméljük, hogy jön Mourinho. Kialakít egy betonvédekezésre alkalmas keretet. Hozunk minden meccset 1-0-ra, aztán behúzzuk az EB-t, mint a görögök 2004-ben.

 

Hajrá Magyarok! 

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar válogatott szövetségi kapitány szerethető csapat EB 2016

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretheto.blog.hu/api/trackback/id/tr305598865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása