HTML

Egerváris Sándor értékelt

2013.10.23. 12:06 Misa Medve

egervari-sandor.jpg

Három kapott gól a román meccs után. Ezt mutatja Egervári

(forrás: Blikk)

A szövetségi kapitány tárgyilagosan értékelt. Én is így teszek, vagy legalábbis megpróbálom.

Nézzük is a világranglista helyezést: Amikor Sanyi bácsi átvette a csapatot akkor, a 62. helyen álltunk, most a 43. helyen vagyunk. Legjobb helyezésünk a 27. volt. Erre büszke is volt, de nagyon.

Tárgyilagosan annyi erről a véleményem, hogy senkit nem érdekel a FIFA világranglista, hiszen itt például Chile (12), vagy Kolumbia (4), esetleg Belgium (5) helyen van. Brazília (11), Portugália (14), Franciaország (21) helyet foglalja el, ami nem tükrözi a valós erőviszonyokat.

Tehát ha egy szövetségi kapitány ebben méri a csapata fejlődését, akkor az már régen rossz.

 Keretépítés: Nos, a kapitány büszke arra, hogy sok 23 év alatti játékost épített be a csapatba szám szerint 10-et. Ők a valaha volt U-20, U-21 válogatott tagjai voltak. Ezzel nem is lenne baj, csakhogy minőségi erősítés ezekből azemberekből sem lett. Egyedül talán Korcsmár Zsolt volt az, aki értékelhető teljesítményt nyújtott, és előnye, hogy több poszton is bevethető. Sanyi Bá egyik kedvence Koman Vladimir véleményem szerint semmi extrát nem nyújtott, ahogy Németh Krisztián sem. Őket pedig végig sztárolták ebben a 4 évben.

Az első selejtezősorozat: Harmadik helyen zártunk a holland, svéd kettős mögött. Ez volt akkor a papírforma semmi extra nem történt. Annyi talán, hogy a svédek számára tét nélküli meccsen győzni tudtunk  2-1-re, ami véleményem szerint megmentette a kapitány állását. Utána mindenki megfeletkezett a hazai finnek elleni 0-0-ról, pedig az kínos erdemény volt.

A második selejtezősorozat:A mostani selejtezőket meg se említem, mindenki tudja mi történt. SEMMI

Persze lehet magyarázni, hogy az utolsó két meccset leszámítva nem voltunk rosszak, meg hogy bravúr a harmadik hely, ami így is lehetne, csak sajnos a török 3-1-et leszámítva nem sok közünk volt a többi meccshez ( holland-román-török). Lehetett volna, mert láttuk milyen gyenge a román, vagy a török csapat.

Persze az elmúlt 20 évben nem volt ilyen sok pontunk egy selejtezőn se, mint ezen a kettőn, de sokszor voltunk csoport harmadikok, és az akkor sem, és most sem ér(t) semmit.

Mindegy!

Akkor is a pontokban, és a világranglista helyezésekben mutatkozik meg  a fejlődésünk. Vicces. Komolyabb helyeken a játék minőségén, tökéletesítésén mérik a fejlődést.

Elérkeztünk a lényeghez: Az önkritikához: Sándor úgy látja csak az utolsó hetedik félévben voltak gondjaink. Addig jól mentünk a gondot pedig, ez okozta: Szó szerint kell idézni, a mester indokait, mert másképpen nem jön át a lényege:

„A korábbi hat félévben a kétségkívül legjobb játékosaink folyamatosan, hétről-hétre, meghatározó európai csapatokban játszottak, így jobb formában érkeztek közénk. (Gera-Fulham; Juhász-Anderlecht; Rudolf-Genoa; Koman-Sampdoria; Hajnal-Stuttgart, Dzsudzsák-PSV, Pintér-Zaragoza; Szabics-Sturm Graz). A félévről félévre klubot cserélő, „csellengő" játékosaink (pl. Varga, Németh, Koman, Laczkó) vagy az orosz bajnokságban játszó Pintér Ádám sem tud most hozzátenni a mi csapatjátékunkhoz annyit, mint korábban. Ezt a hátrányt ezekben a hónapokban nem lehetett a jelenlegi NB I-ben szereplő játékosok bevonásával áthidalni.”

(forrás: Nemzetisport)

Ekkora mellébeszélést már rég láttam: Nézzük egyesével az említett játékosokat:

Gera Zoltán:sérült évek óta nem tud formába lendül, 2009-ben volt a csúcson, akkor tényleg kimagasló teljesítményt nyújtott a klubjában, és nem a válogatottban

Juhász Roland Anderlecht: vicces kb. 1 évig vergődött mire megszánta a Videoton és hazatérhetett. rajta látszik a legjobban, hogy teljesen elfelejtett focizni, olyan mintha egy percet se játszott volna külföldi csapatban. A válogatottban voltak jó meccsei, de sokat hibázott ő is, pedig rá volt építve a védelmünk évekig.

Rudolf Gergely: Genova 12/1 2 év alatt közben kölcsönben volt a Barinál 13/2 és a Panathinaikosznál 8/1. Tehát összesen játszott csatárként 33 meccset és rúgott 5 gólt hol az emlegetett jó forma?

Hajnal Tamás valóban elég jó formában volt, de tavaly szinte már semmit nem játszott a VFB Stuttgartban. Igaz, amikor jól ment neki a klubjában a válogatottban ő is rendszeresen betlizett.

Dzsuzsák Balázs 2011-ig jó formában volt bár a válogatottban ez nem mutatkozott meg. Mióta elment az orosz ligába azóta meg sem közelíti a PSV-ben mutatott formáját.

Pintér Ádám: Ő sose volt válogatott szintű játékos. A Zaragoza csapatába játszott 3 év alatt 44 meccset.

Mindegyik csapatra elmondható, hogy egyik sem meghatározó Európában. A mester által említett Varga, Laczkó, Koman pedig említésre se méltóak.

Na ez volt a híres keret, ami sose volt jó. Az NB 1-ből beválogatottak legalább azt elmondhatják magukról, hogy heti rendszerességgel játszanak, és nem labdaszedők odakint.

Arról ne is beszéljünk, hogy megint előkerült az, hogy mi csak a 2016-os EB-re akartunk kijutni. Igaz 3 évig azt hallottuk, hogy Brazília a cél.

62% mérleget tudhat maga mögött Sándorunk.

Érdekel ez valakit? Szerintem nem

A szurkolót egy dolog érdekli kijutunk-e egy világversenyre vagy sem. Addig meg elmehetnek a százalékaikkal a fenébe.

A nyilatkozat többi része számomra érdektelen, ezért nem is foglalkozok vele.

Hajrá Magyarok!

Szólj hozzá!

Címkék: Értékelés Egervári Mellébeszélés

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretheto.blog.hu/api/trackback/id/tr635592509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása