HTML

Van még esély ?

2013.10.14. 15:35 Misa Medve

csabi-e1381685220251.jpg

 

Az első edzés Csábi Józseffel
forrás: mlsz.hu


 

Még 1 nap van hátra az újabb sorsdöntő meccsünkig Andorra ellen. Természetesen az új kapitány, Csábi József szerint van még esély a pótselejtezőre, még elérhetjük az álmainkat.

Egy kérdés mégis felmerül bennem: mégpedig az, hogy megérdemeljük-e egyáltalán a pótselejtezőt.

A válasz egyértelműen nem. Hiszen a 20 kapott gól már önmagáért beszél. Európa szerte ritkaságszámba megy ez a rengeteg bekapott gól (Grúzia 8 gólt kapott összesen egy spanyol, és francia válogatott által fémjelzett csoportban. Hozzátéve, hogy a francia csapattal otthon 1-1 döntetlent játszott, a spanyoloktól pedig 1-0 kapott (csak) ki).

A másik fontos dolog, hogy a játékosok egész egyszerűen nem tettek meg mindent a sikerért. Ebből a csoportból tovább lehetett (kellett) volna jutni, hiszen mindegyik riválisunk ellen a legjobbkor játszottunk, de nem tudtunk élni a sors adta eséllyel (magyar-román 2-1, török-magyar 1-1).

Tipikus magyar betegség, hogy a válogatott keret tagjai nem tudnak felnőni a címeres mezhez. Nem tudnak küzdeni a hazáért, magukért, az edzőjükért, senkiért!

Küzdeni, feltüzelni magukat csak a pályán kívül tudják, lásd a szegény kis Dzsudzsák rögtönzött „Balázs show ját” az észt meccs után. Megtudtuk, hogy szegénynek nemcsak fociznia kell, de az ország baját is a hátán hordozza.

Magyarázkodni is nagyon tudnak. Szalai Ádám ma el is mondta mi volt a baj, megmondó ember lett. Persze az lett volna a legjobb, ha meg se szólal, és meghúzza magát. Mert persze Sanyi bácsi tényleg hibás volt nem értett a focihoz sose, és már nem is fog. Ádikának viszont előbb gerincet kellett növeszteni nem kamu betegségek mögé bújva megúszni egy 8-ast. Ha igazi férfi lett volna, kiáll ő is Amszterdamba, jutott volna neki is a gombócokból.

Példát lehetne venni a kézilabda, vagy a jégkorong válogatottaktól. Ott csupa szív küzdelem van minden ellenfél ellen, és a sikerek is megvannak.

Na de térjünk rá a leglényegesebb dologra.

Mi fog történni a holnap utolsó körben?

Szerencsénk lesz-e vagy sem?

Van erre egy mondás: jó csapatnak van szerencséje. A szerethető csapat viszont közel se nevezhető jónak, szerencsésnek sem ebből kifolyólag.

Ne legyenek illúzióink a riválisok meccseivel kapcsolatosan. A román csapat vág négyet az észteknek, a törökök simán kikapnak ugyan a hollandoktól, de ez nem oszt nem szoroz, hiszen mi se verjük meg Andorrát 6 góllal. Ezzel pedig vége is egy újabb selejtező sorozatnak. Reménykedhetünk, hogy talán kijutunk a következő 24 csapatos lebutított, franciaországi Európa Bajnokságra.

Azért szurkolunk a csapatnak holnap este, mint mindig.

Hajrá magyarok!

Szólj hozzá!

Címkék: magyar foci vb-selejtező Csábi József magyarország-andorra brazilia 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretheto.blog.hu/api/trackback/id/tr715568004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása