HTML

Nem játszik idén több meccset a "Szerethető"

2013.10.25. 13:59 Misa Medve

Szomorú hírrel kell kezdenünk a mai napot: Nem játszik idén több meccset a magyar labdarúgó válogatott.

Az MLSZ indoklása szerint szakmailag indokolatlan, és kockázatos is lenne novemberben játszani egy meccset idegenben, ráadásul szövetségi kapitány nélkül.

Ezzel egyet is lehetne érteni. De miért is tennénk? Ez a mostani csapat stílus, és felismerhető játékrendszer nélkül játszik 3 éve. Szerintem kellett volna mindenképpen az a meccs. Ha nincs kapitány, attól még vannak szakértők, akiket most odaültethettünk volna a kispadra (Bognár, Várhidi).

Kellett volna az a novemberi összetartás. Legalább a keret összeült volna újra, mert van egy gyanúm, hogy kettészakadt az öltöző. Ha versenyben akarunk lenni a 3. továbbjutó helyért az EB selejtezőkön, akkor minden lehetőséget meg kéne ragadni, hogy találkozzon a keret, tisztázni a félreértéseket, és kivágni a közösségromboló elemeket a keretből, mint a Szalai  Dzsudzsák kettőst.

Persze az új kapitány nélkül nehéz, de szükséges lett volna ez a mérkőzés. Érthetetlen az MLSZ ténykedése is. Illett volna a román meccs után lemondatni Egervárit, és új edzőt hozni. Akkor most már az új mester kettő tétmeccsen, és egy barátságos mérkőzésen irányíthatta volna a megújított keretet.

Sanyi bá is meg a játékosok is mind arról beszéltek, mindig milyen kevés idő van a csapat összerakására. A szövetség meg most azt mondja: Persze van időnk, körültekintően válasszunk kapitányt. Végül is „igaz” akkora profi csapatunk van, hogy belefér, hogy legközelebb csak tavasszal játszunk újra. Ez a döntés, és a hozzáállás is megint hatalmas inkompetenciáról tanúskodik.

Na de nézzük is ki lesz az új hadvezérünk: Sousa,Bölöni, Hiddink? Röpködnek a nevek, de valószínűleg egyik sem fogja vállalni. Sztáredzőkre meg nincs pénze a szövetségnek. Azzal, hogy külföldi lesz az új edzőnk  a legnagyobb gondja az, (kivéve ha Mourinho, vagy Guardiola, vagy Ancelotti nem dönt úgy, hogy bevállalja a csapatot), hogy a „magyar szakértők, edzők” kikezdik majd nem is gyengén az új jövevényt. Bár lehet az említett három edző is megkapná a szokásos dumát, hogy nem érti a különleges magyar közeget, meg csak szerencsével nyert BL-t, meg ezt egy magyar is meg tudta volna csinálni egy hasonló kerettel. Jön majd a duma, hogy nem jár bajnoki meccsekre itthon, és ezért nem láthatja a legnagyobb ígéreteket (Guzmics, Devecseri, Baráth). Ezzel is meg kell majd birkóznia. Nem elég, hogy új csapatot kell építeni. Ezt nem mindenki vállalja ám el. Gyanús nekem, hogy nem tolonganak a pozícióért, azért tart ilyen sokáig a bejelentés.

Reméljük, hogy jön Mourinho. Kialakít egy betonvédekezésre alkalmas keretet. Hozunk minden meccset 1-0-ra, aztán behúzzuk az EB-t, mint a görögök 2004-ben.

 

Hajrá Magyarok! 

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyar válogatott szövetségi kapitány szerethető csapat EB 2016

Egerváris Sándor értékelt

2013.10.23. 12:06 Misa Medve

egervari-sandor.jpg

Három kapott gól a román meccs után. Ezt mutatja Egervári

(forrás: Blikk)

A szövetségi kapitány tárgyilagosan értékelt. Én is így teszek, vagy legalábbis megpróbálom.

Nézzük is a világranglista helyezést: Amikor Sanyi bácsi átvette a csapatot akkor, a 62. helyen álltunk, most a 43. helyen vagyunk. Legjobb helyezésünk a 27. volt. Erre büszke is volt, de nagyon.

Tárgyilagosan annyi erről a véleményem, hogy senkit nem érdekel a FIFA világranglista, hiszen itt például Chile (12), vagy Kolumbia (4), esetleg Belgium (5) helyen van. Brazília (11), Portugália (14), Franciaország (21) helyet foglalja el, ami nem tükrözi a valós erőviszonyokat.

Tehát ha egy szövetségi kapitány ebben méri a csapata fejlődését, akkor az már régen rossz.

 Keretépítés: Nos, a kapitány büszke arra, hogy sok 23 év alatti játékost épített be a csapatba szám szerint 10-et. Ők a valaha volt U-20, U-21 válogatott tagjai voltak. Ezzel nem is lenne baj, csakhogy minőségi erősítés ezekből azemberekből sem lett. Egyedül talán Korcsmár Zsolt volt az, aki értékelhető teljesítményt nyújtott, és előnye, hogy több poszton is bevethető. Sanyi Bá egyik kedvence Koman Vladimir véleményem szerint semmi extrát nem nyújtott, ahogy Németh Krisztián sem. Őket pedig végig sztárolták ebben a 4 évben.

Az első selejtezősorozat: Harmadik helyen zártunk a holland, svéd kettős mögött. Ez volt akkor a papírforma semmi extra nem történt. Annyi talán, hogy a svédek számára tét nélküli meccsen győzni tudtunk  2-1-re, ami véleményem szerint megmentette a kapitány állását. Utána mindenki megfeletkezett a hazai finnek elleni 0-0-ról, pedig az kínos erdemény volt.

A második selejtezősorozat:A mostani selejtezőket meg se említem, mindenki tudja mi történt. SEMMI

Persze lehet magyarázni, hogy az utolsó két meccset leszámítva nem voltunk rosszak, meg hogy bravúr a harmadik hely, ami így is lehetne, csak sajnos a török 3-1-et leszámítva nem sok közünk volt a többi meccshez ( holland-román-török). Lehetett volna, mert láttuk milyen gyenge a román, vagy a török csapat.

Persze az elmúlt 20 évben nem volt ilyen sok pontunk egy selejtezőn se, mint ezen a kettőn, de sokszor voltunk csoport harmadikok, és az akkor sem, és most sem ér(t) semmit.

Mindegy!

Akkor is a pontokban, és a világranglista helyezésekben mutatkozik meg  a fejlődésünk. Vicces. Komolyabb helyeken a játék minőségén, tökéletesítésén mérik a fejlődést.

Elérkeztünk a lényeghez: Az önkritikához: Sándor úgy látja csak az utolsó hetedik félévben voltak gondjaink. Addig jól mentünk a gondot pedig, ez okozta: Szó szerint kell idézni, a mester indokait, mert másképpen nem jön át a lényege:

„A korábbi hat félévben a kétségkívül legjobb játékosaink folyamatosan, hétről-hétre, meghatározó európai csapatokban játszottak, így jobb formában érkeztek közénk. (Gera-Fulham; Juhász-Anderlecht; Rudolf-Genoa; Koman-Sampdoria; Hajnal-Stuttgart, Dzsudzsák-PSV, Pintér-Zaragoza; Szabics-Sturm Graz). A félévről félévre klubot cserélő, „csellengő" játékosaink (pl. Varga, Németh, Koman, Laczkó) vagy az orosz bajnokságban játszó Pintér Ádám sem tud most hozzátenni a mi csapatjátékunkhoz annyit, mint korábban. Ezt a hátrányt ezekben a hónapokban nem lehetett a jelenlegi NB I-ben szereplő játékosok bevonásával áthidalni.”

(forrás: Nemzetisport)

Ekkora mellébeszélést már rég láttam: Nézzük egyesével az említett játékosokat:

Gera Zoltán:sérült évek óta nem tud formába lendül, 2009-ben volt a csúcson, akkor tényleg kimagasló teljesítményt nyújtott a klubjában, és nem a válogatottban

Juhász Roland Anderlecht: vicces kb. 1 évig vergődött mire megszánta a Videoton és hazatérhetett. rajta látszik a legjobban, hogy teljesen elfelejtett focizni, olyan mintha egy percet se játszott volna külföldi csapatban. A válogatottban voltak jó meccsei, de sokat hibázott ő is, pedig rá volt építve a védelmünk évekig.

Rudolf Gergely: Genova 12/1 2 év alatt közben kölcsönben volt a Barinál 13/2 és a Panathinaikosznál 8/1. Tehát összesen játszott csatárként 33 meccset és rúgott 5 gólt hol az emlegetett jó forma?

Hajnal Tamás valóban elég jó formában volt, de tavaly szinte már semmit nem játszott a VFB Stuttgartban. Igaz, amikor jól ment neki a klubjában a válogatottban ő is rendszeresen betlizett.

Dzsuzsák Balázs 2011-ig jó formában volt bár a válogatottban ez nem mutatkozott meg. Mióta elment az orosz ligába azóta meg sem közelíti a PSV-ben mutatott formáját.

Pintér Ádám: Ő sose volt válogatott szintű játékos. A Zaragoza csapatába játszott 3 év alatt 44 meccset.

Mindegyik csapatra elmondható, hogy egyik sem meghatározó Európában. A mester által említett Varga, Laczkó, Koman pedig említésre se méltóak.

Na ez volt a híres keret, ami sose volt jó. Az NB 1-ből beválogatottak legalább azt elmondhatják magukról, hogy heti rendszerességgel játszanak, és nem labdaszedők odakint.

Arról ne is beszéljünk, hogy megint előkerült az, hogy mi csak a 2016-os EB-re akartunk kijutni. Igaz 3 évig azt hallottuk, hogy Brazília a cél.

62% mérleget tudhat maga mögött Sándorunk.

Érdekel ez valakit? Szerintem nem

A szurkolót egy dolog érdekli kijutunk-e egy világversenyre vagy sem. Addig meg elmehetnek a százalékaikkal a fenébe.

A nyilatkozat többi része számomra érdektelen, ezért nem is foglalkozok vele.

Hajrá Magyarok!

Szólj hozzá!

Címkék: Értékelés Egervári Mellébeszélés

A nap Híre

2013.10.17. 15:16 Misa Medve

DZSUDZ~1.JPG


forrás: FourFourTwo

Lám lám a magyar labdarúgás mégis erős. A nap híre Dzsudzsák Balázst leigazolhatja a Juventus. A megfigyelőik ott voltak Amszterdamban is. Már tudjuk kinek integetett a gólja után!

Hajrá Balázs

Hajrá magyarok!

Szólj hozzá!

Címkék: juventus átigazolás dzsudzsák szenzáció

A VB-selejtezők után

2013.10.17. 15:08 Misa Medve

A válogatott több mint egy hete keseríti a labdarúgást szerető emberek életét(sajnos). A holland meccs kudarca után soha nem látott nyilatkozatok láttak napvilágot. Megint elkezdődött az, ami a fantasztikus Jugoszlávia 1997-es meccs után történt. Kitálalt  mindenki.

Három szembenálló féllel fogok most foglalkozni:

Az egyik Sanyí bácsi stábja. Ők próbálják menteni a menthetőt, és védeni a becsületüket. Sajnos csak még mélyebbre taszítják magukat. Andrusch József kapusedző igencsak érdekes dolgokat mondott: Azt állította, hogy Sanyi bácsi sosem mondta, hogy kijutunk a vb-re. Ez érdekes kijelentés volt, mert ha jól emlékszem még pénteken is arról beszélt megvalósíthatjuk álmainkat. Ezzel számomra tovább tart a nép butítása, amiről Szalai beszélt. Azt is állította a kapusedző, hogy egy ilyen kerettel amúgy se lehetett volna kivívni a továbbjutást.

Ezt az állítását azzal igazolta, hogy a játékosaink holland, és orosz, valamint másodosztályú bajnokságokban játszanak, vagy nem játszanak, így nem tudják felvenni a szupersztárok iramát.

Teljesen alibi példákat hoz fel: amikor elkezdtük a menetelést Dzsudzsák szupersztár volt Hollandiában, Rudolf és Laczkó a Serie A-ban játszott. Persze álmában pár percet, vagy ha a Fifába berakta magát, körülbelül akkor jutott szóhoz mindkettő. Juhász az Anderlecht oszlopa volt. Össze-vissza beszél még a Premier League, és a Bundesliga játékosainkról is. Szóval ezzel el is intézi az egészet. Amúgy nem értem miért szidja a holland bajnokságot bármelyik magyar játékos, vagy edző. Ez teljesen érthetetlen, a holland keret tele van a hazai bajnokságból behívott játékossal. Beszélni kellene, Louis Van Gaal szövetségi kapitánnyal, hogy inkább Szalait hívja be mert ő olyan jó, hogy minden poszton bevethető, ráadásul a Bundesligában játszik, nem a piti holland vagy orosz bajnokságban. Az majd megér egy külön bejegyzést, hogy miért igazoltak gyengébb bajnokságokba a játékosaink.

Ahhoz képest, ilyen kerettel nem lehet kivívni a pótselejtezős helyet, Pedig csak 2 ponttal maradtunk csak le a pótselejtezős helyről, mindössze 3 vereségünk volt. Mindenki bekalkulálta a sorozat elején a hollandok elleni 0 pontot akkor azt látjuk, hogy csak a románok vertek le minket ezen kívül. Ennyit erről a teóriáról, hogy ezekkel a játékosokkal nem lehet kijutni. Gondoljunk bele annyira hajszálon múlott a továbbjutás: ha a románok nem egyenlítenek az utolsó utáni percben a Puskásban, vagy a 20 kapott gólunk ellenéreis pótselejtezősök lehettünk volna (DE NEM EZZEL AZ AMATŐR SZAKMAI STÁBBAL).

Szalai Ádám a másik oldalról, ugye kitálalt. Megjegyzéseiben nem kis önfényezés volt. Ahhoz képest Andorra ellen nem nagyon ment neki a játék. Itt kijöhetett volna az általa említett nyugati labdarúgóképzés összes előnye. Nem jött ki. Érdekesség, hogy a meccs után nem volt olyan bőbeszédű, mint hétfőn.

Szerintem ezzel a beszéddel több kárt okozott, mint hasznot. A magyar foci betegsége nyilvánvaló már évek óta. Valójában nem igazán tudják megvezetni a szurkolókat, hiszen mindenki tudja, mennyire gyengék vagyunk. Erre nem Ádi hívta fel a figyelmet. Kiderült viszont Ádi alfahímnek hiszi magát az öltözőben. Véleményem szerint most kivétel nélkül mindenkit maga ellen fordított a csapatban. Azt csiripelik a madarak, hogy valaki nagyon nagyra van magával attól, mert a Schalke 04-ben játszik (persze csak addig, amíg Huntelaar fel nem épül, mert utána neki megint a padozás fog jutni, mint a szezon elején), és ezt érzékelteti is mindenkivel.

A harmadik fél a magyar válogatott összes többi játékosa, Szalait leszámítva. Senki nem nyilatkozik semmit a pénteki mérkőzés óta. Mindenki teljesen eltűnt. Ha van egy pár embernek önbecsülése, önként lemond a válogatottban való szereplésről. Hogy nem nyilatkoznak, az két dolog miatt lehet: az egyik egyetértenek a nemzeti hős Szalaival, vagy hagyják, és örülnek neki, hogy ez a nyilatkozat levette róluk az összes felelősséget.

Nem is küzdenek ők, hallgatásuk háttere azonban homályba vész.

Emberek semmi ok az aggodalomra!

Hétvégén folytatódik a bajnokság, úgyhogy nem fogunk unatkozni.

Hajrá magyarok!

 

Szólj hozzá!

Címkék: mlsz magyar válogatott vb-selejtező Dzsudzsák Andrusch

Szalai Ádám megmondta

2013.10.15. 14:40 Misa Medve

Tegnap az emlékezetes Huszti levél óta nem tapasztalt dolog történt. Válogatottunk „sztárja” Szalai Ádám elmondta, hogy mi a gond a magyar labdarúgással. Őszintén beszélt arról, amiről 30 éve senki, megtudtuk mi nyomta a szívét az elmúlt 4 évben, kiderült, hogy szemléletmódja miatt maradhatott ki a csapatból. Egyúttal felfedte Sanyi bácsi titkát. Nem tűri a kritikát, és a más szemléletmódot. Sajtótájékoztatója még az említett Huszti levelet is felülmúlta

Nem is lenne ezzel az interjúval semmi gond. Követendő példa ez minden szakértőnek, edzőnek, és szövetségi tagnak a magyar labdarúgásban.

Van viszont pár kérdés, ami felmerült bennem ezzel a kinyilatkoztatással kapcsolatosan.

Az első érdekesség, hogy miért éppen ő nyilatkozott, hiszen nem volt részese a pénteki kudarcnak. Nos, az interjú közepén kiderült ez is: Mivel nem volt részese az 1-8-nak ezért neki még mindig akkora lehetett az arca, hogy nem fér be a képernyőbe se. A riporterek kérdéseire agresszíven, és lenézően válaszolt, avagy nem válaszolt.

A legdurvább az volt, mikor szerencsétlen újságírót rendre utasította, mikor az megkérdőjelezte azt, hogy a román meccsen senki nem tette oda magát. Persze volt emlékezetes momentuma ott is Ádinak, mégpedig az, amikor a kaputól 20-30 méterre elvégzett szabadrúgását kirúgta a lelátóra, majd megigazította, és simogatta a haját. Na, ő akkor nagyon odatette magát. Még a Hajas is megirigyelte volna azt, hogy mennyire odafigyel a séróra meccs alatt is, mert neki arra is van, ideje belefér 0-3-nál meg főleg.

A másik nagy megállapítása, hogy 10-20 évig megvezették az embereket (hatalmas újdonság ez, a szurkolók mindent láttak, az elmúlt években a kutya se hitte el hogy, ez a csapat bárhová kijuthat).

Kérdem én, ugye Szalai 2009-ben debütált a válogatottban akkor, ha látta az irreális elvárásokat, miért csatlakozott a többiekhez a félrevezetésben, és miért nem szajkózta minden fórumon, hogy nincs esélyünk? Ő ugyanúgy megvezette az embereket, mint a többiek tették (leszámítva Husztit, aki hamar távozott, mert ő tényleg komolyan gondolta azokat, amiket írt). Azért, mert ő is csak egy közülük, és ezt a csúnya kudarcot használta fel a botrány kirobbantáshoz. Majdnem megsajnáltam őket, majdnem bevettem tényleg. Hisz ártatlan amatőrök vagyunk mi Andorrával (ők összesen 5 gólt kaptak a holland csapattól) egy szinten. Nem a mi hibánk ez, hanem a vezetőké, edzőké.

Megemlíti, hogy semmit nem ér a magyarországi játékosok képzése. Oké legyen, így sok igazság van ebben, de ha tényleg nem ér semmit a képzés, akkor ő, hogy tudott eligazolni az Újpestből a Stuttgartba? Szerencse vagy csoda által? Netán mégiscsak tanítottak neki valamit a Kispestnél eltöltött időszakban?  

Csak úgy senkit nem igazolnak le. Valamit tanítottak neki itthon is. Na de mindegy is, nem kapott itthon semmilyen képzést az a lényeg.

Ahhoz képest milyen sokat tanult kint Németországban, és Spanyolországban az elmúlt 9 évben mentálisan, technikailag, és fizikálisan se tudott semmit megcsillantani ebből a tudásból a legutóbbi mérkőzéseken.

Nem is pazarolnám tovább a szót erre az emberre.

Bízzunk, benne rúg ma este 7 gólt és továbblő minket a pótselejtezőbe!

Hajár magyarok!

Szólj hozzá!

Címkék: Kritika Szalai Ádám Válogatott

Van még esély ?

2013.10.14. 15:35 Misa Medve

csabi-e1381685220251.jpg

 

Az első edzés Csábi Józseffel
forrás: mlsz.hu


 

Még 1 nap van hátra az újabb sorsdöntő meccsünkig Andorra ellen. Természetesen az új kapitány, Csábi József szerint van még esély a pótselejtezőre, még elérhetjük az álmainkat.

Egy kérdés mégis felmerül bennem: mégpedig az, hogy megérdemeljük-e egyáltalán a pótselejtezőt.

A válasz egyértelműen nem. Hiszen a 20 kapott gól már önmagáért beszél. Európa szerte ritkaságszámba megy ez a rengeteg bekapott gól (Grúzia 8 gólt kapott összesen egy spanyol, és francia válogatott által fémjelzett csoportban. Hozzátéve, hogy a francia csapattal otthon 1-1 döntetlent játszott, a spanyoloktól pedig 1-0 kapott (csak) ki).

A másik fontos dolog, hogy a játékosok egész egyszerűen nem tettek meg mindent a sikerért. Ebből a csoportból tovább lehetett (kellett) volna jutni, hiszen mindegyik riválisunk ellen a legjobbkor játszottunk, de nem tudtunk élni a sors adta eséllyel (magyar-román 2-1, török-magyar 1-1).

Tipikus magyar betegség, hogy a válogatott keret tagjai nem tudnak felnőni a címeres mezhez. Nem tudnak küzdeni a hazáért, magukért, az edzőjükért, senkiért!

Küzdeni, feltüzelni magukat csak a pályán kívül tudják, lásd a szegény kis Dzsudzsák rögtönzött „Balázs show ját” az észt meccs után. Megtudtuk, hogy szegénynek nemcsak fociznia kell, de az ország baját is a hátán hordozza.

Magyarázkodni is nagyon tudnak. Szalai Ádám ma el is mondta mi volt a baj, megmondó ember lett. Persze az lett volna a legjobb, ha meg se szólal, és meghúzza magát. Mert persze Sanyi bácsi tényleg hibás volt nem értett a focihoz sose, és már nem is fog. Ádikának viszont előbb gerincet kellett növeszteni nem kamu betegségek mögé bújva megúszni egy 8-ast. Ha igazi férfi lett volna, kiáll ő is Amszterdamba, jutott volna neki is a gombócokból.

Példát lehetne venni a kézilabda, vagy a jégkorong válogatottaktól. Ott csupa szív küzdelem van minden ellenfél ellen, és a sikerek is megvannak.

Na de térjünk rá a leglényegesebb dologra.

Mi fog történni a holnap utolsó körben?

Szerencsénk lesz-e vagy sem?

Van erre egy mondás: jó csapatnak van szerencséje. A szerethető csapat viszont közel se nevezhető jónak, szerencsésnek sem ebből kifolyólag.

Ne legyenek illúzióink a riválisok meccseivel kapcsolatosan. A román csapat vág négyet az észteknek, a törökök simán kikapnak ugyan a hollandoktól, de ez nem oszt nem szoroz, hiszen mi se verjük meg Andorrát 6 góllal. Ezzel pedig vége is egy újabb selejtező sorozatnak. Reménykedhetünk, hogy talán kijutunk a következő 24 csapatos lebutított, franciaországi Európa Bajnokságra.

Azért szurkolunk a csapatnak holnap este, mint mindig.

Hajrá magyarok!

Szólj hozzá!

Címkék: magyar foci vb-selejtező Csábi József magyarország-andorra brazilia 2014

Két nappal az amszterdami katasztrófa után

2013.10.13. 19:42 Misa Medve

Felemás érzések kavarognak bennem 2 nappal a magyar foci "mohácsa" után. Egyrészt örülök, mert felmondott mindenki Sanyi bácsija, a szerethető válogatott megteremtője. Másrészt szomorú vagyok, mert hatalmas pofont kaptunk megint, rajtunk röhög egész Európa.

Beszéljük először is a szövetségi kapitányról:

Az utóbbi 4 év legjobb döntését hozta meg pénteken. Emlékezzünk is meg a dicső Egervári korszakról:

Ejtsünk szót a sikerekről, amelyek szerethetővé tették a csapatot, igaz eredményessé nem. A 2012-es Európa bajnoki selejtezőket csoport harmadikként zártuk - 19 pontot szereztünk - ami rekord az előző évek teljesítményeihez képest. Ekkor kezdtünk el reménykedni, hogy meglehet a 2014-es vb, ha egy könnyű csoportba kerülünk.

Hát a könnyű csoport utólag elmondható, hogy meglett. A sorsolás után reálisan a harmadik, negyedik hely lehetett a célunk. Természetesen a szövetség, és a kapitány is a második hely megszerzését tűzte ki célul, hozzáteszem teljesen irreálisan. A sorozat alatt kiderült a török, és a román csapat is ugyanolyan gyenge, mint a mieink. A 2014-es selejtezők során viszont bebizonyosodott, hogy a csapatnak semmilyen taktikája nincsen, elképzelés nélküli, lélektelen játékot mutatott be több mérkőzésen is. Ne áltassuk magunkat, ha továbbmegyünk, a pótselejtezőn olyan válogatottakkal nézhettünk volna farkasszemet, mint a portugál, vagy a svéd csapat.

Így jutottunk el idáig. Egervári Sándor olyan bizalmat kapott, amit kevesen az elmúlt 30 évben: 34 mérkőzése volt rá, hogy a nem túl jó kínálatból egy ütőképes csapatot építsen.

Nem sikerült. Természetesen a legnagyobb vesztese ennek az egésznek nem a magyar foci, hanem mi szurkolók, akik a legendás 1986-os vébé óta nem láthattak magyar válogatottat nagy nemzetközi tornán.

Pedig a srácok szerették a kapitányt: Korcsmár Zsolt például ezt monda a mérkőzés után: "Vele értük el a sikereinket nagyon sajnálom, hogy elmegy”. 

Az mindenesetre elgondolkodtató tény, hogy Egervári Sándor nem kívánja a helyszínen megtekinteni saját művének utolsó felvonását az Andorra elleni utolsó mérkőzést.

Köszönjük Sanyi Bácsi!

Európa megint rajtunk nevet: Hihetetlen, és érthetetlen. Számomra mindig meglepő az, hogy milyen gólokat kap a válogatott. Mintha egy totálisan amatőr csapat lennénk. Bár pénteken kiderült ez a csapat 39 millió eurót ér! Nem tudom felfogni, azt sem mit keres a válogatottban Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám, vagy Németh Krisztián. A hozzáállásuk, és a mentalitásuk felháborító, és megbotránkoztató. Igazi anti-focista mind a három. Szalai okosan eljátszotta a beteget, hogy ne kelljen részt vennie a meccsen, Dzsudzsák meg integetett meg csókokat dobált a fantasztikusan nagy gólja után mintha mi vezetnénk 1-0-ra, Németh pedig a meg nem értett zseni volt a meccsen, aki egyetlen egy labdát se kapott, mert a csúnya holland védők nem engedték ezt meg neki.

Végső megállapításom az, hogy hibás itt mindenki, a csapat és a szakvezetés is egyaránt, és a szövetség is, aki folyamatosan azt mondja kijutunk a vb-re, nyerünk Romániában stb.

Kérdem én a szurkolóktól, elnézést kért valaki is az elmúlt évek kimagaslóan gyenge eredményeiért?

A válasz: Hát persze, hogy nem.

Az lenne a minimum, hogy az Andorra meccs jegyeinek az árát visszaadják, és a szurkolók ingyen tekinthessék meg ezt a meccset.

Mert a csapatnak a SZURKOLÓKÉRT kell lennie, és ki kell engesztelni őket.

Mert nekünk csak ez maradt a szerethető csapat, akinek mindig szurkolunk, még az ilyen gyalázatos teljesítmények után is.

 

Hajrá Magyarország!

 

Szólj hozzá!

Címkék: foci magyar válogatott Egervári Sándor holland-magyar kritika

Bemutatkozás

2013.10.13. 15:53 Misa Medve

Kedves Focibarátok!

Ezen a blogon a magyar labdarúgás hátterével szeretnénk foglalkozni. Várunk minden hozzászólást ,akinek van véleménye a magyar bajnokságról, válogatottról, játékosokról, edzőkről, bírókról szóljon hozzá. Megpróbálunk betekintést nyerni a magyar foci legmélyebb bugyraiba, szigorúan szurkolói szemmel. 

A blog szeretné felhívni a magyar foci valódi problémáira az emberek, és a Szövetség figyelmét.

Célunk az, hogy a magyar foci színvonalasabb eredményesebb, és tényleg szerethető legyen.

Hajrá magyarok! 

Szólj hozzá!

Címkék: foci magyar válogatott nb1