HTML

A VB-selejtezők után

2013.10.17. 15:08 Misa Medve

A válogatott több mint egy hete keseríti a labdarúgást szerető emberek életét(sajnos). A holland meccs kudarca után soha nem látott nyilatkozatok láttak napvilágot. Megint elkezdődött az, ami a fantasztikus Jugoszlávia 1997-es meccs után történt. Kitálalt  mindenki.

Három szembenálló féllel fogok most foglalkozni:

Az egyik Sanyí bácsi stábja. Ők próbálják menteni a menthetőt, és védeni a becsületüket. Sajnos csak még mélyebbre taszítják magukat. Andrusch József kapusedző igencsak érdekes dolgokat mondott: Azt állította, hogy Sanyi bácsi sosem mondta, hogy kijutunk a vb-re. Ez érdekes kijelentés volt, mert ha jól emlékszem még pénteken is arról beszélt megvalósíthatjuk álmainkat. Ezzel számomra tovább tart a nép butítása, amiről Szalai beszélt. Azt is állította a kapusedző, hogy egy ilyen kerettel amúgy se lehetett volna kivívni a továbbjutást.

Ezt az állítását azzal igazolta, hogy a játékosaink holland, és orosz, valamint másodosztályú bajnokságokban játszanak, vagy nem játszanak, így nem tudják felvenni a szupersztárok iramát.

Teljesen alibi példákat hoz fel: amikor elkezdtük a menetelést Dzsudzsák szupersztár volt Hollandiában, Rudolf és Laczkó a Serie A-ban játszott. Persze álmában pár percet, vagy ha a Fifába berakta magát, körülbelül akkor jutott szóhoz mindkettő. Juhász az Anderlecht oszlopa volt. Össze-vissza beszél még a Premier League, és a Bundesliga játékosainkról is. Szóval ezzel el is intézi az egészet. Amúgy nem értem miért szidja a holland bajnokságot bármelyik magyar játékos, vagy edző. Ez teljesen érthetetlen, a holland keret tele van a hazai bajnokságból behívott játékossal. Beszélni kellene, Louis Van Gaal szövetségi kapitánnyal, hogy inkább Szalait hívja be mert ő olyan jó, hogy minden poszton bevethető, ráadásul a Bundesligában játszik, nem a piti holland vagy orosz bajnokságban. Az majd megér egy külön bejegyzést, hogy miért igazoltak gyengébb bajnokságokba a játékosaink.

Ahhoz képest, ilyen kerettel nem lehet kivívni a pótselejtezős helyet, Pedig csak 2 ponttal maradtunk csak le a pótselejtezős helyről, mindössze 3 vereségünk volt. Mindenki bekalkulálta a sorozat elején a hollandok elleni 0 pontot akkor azt látjuk, hogy csak a románok vertek le minket ezen kívül. Ennyit erről a teóriáról, hogy ezekkel a játékosokkal nem lehet kijutni. Gondoljunk bele annyira hajszálon múlott a továbbjutás: ha a románok nem egyenlítenek az utolsó utáni percben a Puskásban, vagy a 20 kapott gólunk ellenéreis pótselejtezősök lehettünk volna (DE NEM EZZEL AZ AMATŐR SZAKMAI STÁBBAL).

Szalai Ádám a másik oldalról, ugye kitálalt. Megjegyzéseiben nem kis önfényezés volt. Ahhoz képest Andorra ellen nem nagyon ment neki a játék. Itt kijöhetett volna az általa említett nyugati labdarúgóképzés összes előnye. Nem jött ki. Érdekesség, hogy a meccs után nem volt olyan bőbeszédű, mint hétfőn.

Szerintem ezzel a beszéddel több kárt okozott, mint hasznot. A magyar foci betegsége nyilvánvaló már évek óta. Valójában nem igazán tudják megvezetni a szurkolókat, hiszen mindenki tudja, mennyire gyengék vagyunk. Erre nem Ádi hívta fel a figyelmet. Kiderült viszont Ádi alfahímnek hiszi magát az öltözőben. Véleményem szerint most kivétel nélkül mindenkit maga ellen fordított a csapatban. Azt csiripelik a madarak, hogy valaki nagyon nagyra van magával attól, mert a Schalke 04-ben játszik (persze csak addig, amíg Huntelaar fel nem épül, mert utána neki megint a padozás fog jutni, mint a szezon elején), és ezt érzékelteti is mindenkivel.

A harmadik fél a magyar válogatott összes többi játékosa, Szalait leszámítva. Senki nem nyilatkozik semmit a pénteki mérkőzés óta. Mindenki teljesen eltűnt. Ha van egy pár embernek önbecsülése, önként lemond a válogatottban való szereplésről. Hogy nem nyilatkoznak, az két dolog miatt lehet: az egyik egyetértenek a nemzeti hős Szalaival, vagy hagyják, és örülnek neki, hogy ez a nyilatkozat levette róluk az összes felelősséget.

Nem is küzdenek ők, hallgatásuk háttere azonban homályba vész.

Emberek semmi ok az aggodalomra!

Hétvégén folytatódik a bajnokság, úgyhogy nem fogunk unatkozni.

Hajrá magyarok!

 

Szólj hozzá!

Címkék: mlsz magyar válogatott vb-selejtező Dzsudzsák Andrusch

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretheto.blog.hu/api/trackback/id/tr885580928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása