HTML

Szalai Ádám megmondta

2013.10.15. 14:40 Misa Medve

Tegnap az emlékezetes Huszti levél óta nem tapasztalt dolog történt. Válogatottunk „sztárja” Szalai Ádám elmondta, hogy mi a gond a magyar labdarúgással. Őszintén beszélt arról, amiről 30 éve senki, megtudtuk mi nyomta a szívét az elmúlt 4 évben, kiderült, hogy szemléletmódja miatt maradhatott ki a csapatból. Egyúttal felfedte Sanyi bácsi titkát. Nem tűri a kritikát, és a más szemléletmódot. Sajtótájékoztatója még az említett Huszti levelet is felülmúlta

Nem is lenne ezzel az interjúval semmi gond. Követendő példa ez minden szakértőnek, edzőnek, és szövetségi tagnak a magyar labdarúgásban.

Van viszont pár kérdés, ami felmerült bennem ezzel a kinyilatkoztatással kapcsolatosan.

Az első érdekesség, hogy miért éppen ő nyilatkozott, hiszen nem volt részese a pénteki kudarcnak. Nos, az interjú közepén kiderült ez is: Mivel nem volt részese az 1-8-nak ezért neki még mindig akkora lehetett az arca, hogy nem fér be a képernyőbe se. A riporterek kérdéseire agresszíven, és lenézően válaszolt, avagy nem válaszolt.

A legdurvább az volt, mikor szerencsétlen újságírót rendre utasította, mikor az megkérdőjelezte azt, hogy a román meccsen senki nem tette oda magát. Persze volt emlékezetes momentuma ott is Ádinak, mégpedig az, amikor a kaputól 20-30 méterre elvégzett szabadrúgását kirúgta a lelátóra, majd megigazította, és simogatta a haját. Na, ő akkor nagyon odatette magát. Még a Hajas is megirigyelte volna azt, hogy mennyire odafigyel a séróra meccs alatt is, mert neki arra is van, ideje belefér 0-3-nál meg főleg.

A másik nagy megállapítása, hogy 10-20 évig megvezették az embereket (hatalmas újdonság ez, a szurkolók mindent láttak, az elmúlt években a kutya se hitte el hogy, ez a csapat bárhová kijuthat).

Kérdem én, ugye Szalai 2009-ben debütált a válogatottban akkor, ha látta az irreális elvárásokat, miért csatlakozott a többiekhez a félrevezetésben, és miért nem szajkózta minden fórumon, hogy nincs esélyünk? Ő ugyanúgy megvezette az embereket, mint a többiek tették (leszámítva Husztit, aki hamar távozott, mert ő tényleg komolyan gondolta azokat, amiket írt). Azért, mert ő is csak egy közülük, és ezt a csúnya kudarcot használta fel a botrány kirobbantáshoz. Majdnem megsajnáltam őket, majdnem bevettem tényleg. Hisz ártatlan amatőrök vagyunk mi Andorrával (ők összesen 5 gólt kaptak a holland csapattól) egy szinten. Nem a mi hibánk ez, hanem a vezetőké, edzőké.

Megemlíti, hogy semmit nem ér a magyarországi játékosok képzése. Oké legyen, így sok igazság van ebben, de ha tényleg nem ér semmit a képzés, akkor ő, hogy tudott eligazolni az Újpestből a Stuttgartba? Szerencse vagy csoda által? Netán mégiscsak tanítottak neki valamit a Kispestnél eltöltött időszakban?  

Csak úgy senkit nem igazolnak le. Valamit tanítottak neki itthon is. Na de mindegy is, nem kapott itthon semmilyen képzést az a lényeg.

Ahhoz képest milyen sokat tanult kint Németországban, és Spanyolországban az elmúlt 9 évben mentálisan, technikailag, és fizikálisan se tudott semmit megcsillantani ebből a tudásból a legutóbbi mérkőzéseken.

Nem is pazarolnám tovább a szót erre az emberre.

Bízzunk, benne rúg ma este 7 gólt és továbblő minket a pótselejtezőbe!

Hajár magyarok!

Szólj hozzá!

Címkék: Kritika Szalai Ádám Válogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretheto.blog.hu/api/trackback/id/tr515571925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása