HTML

Két nappal az amszterdami katasztrófa után

2013.10.13. 19:42 Misa Medve

Felemás érzések kavarognak bennem 2 nappal a magyar foci "mohácsa" után. Egyrészt örülök, mert felmondott mindenki Sanyi bácsija, a szerethető válogatott megteremtője. Másrészt szomorú vagyok, mert hatalmas pofont kaptunk megint, rajtunk röhög egész Európa.

Beszéljük először is a szövetségi kapitányról:

Az utóbbi 4 év legjobb döntését hozta meg pénteken. Emlékezzünk is meg a dicső Egervári korszakról:

Ejtsünk szót a sikerekről, amelyek szerethetővé tették a csapatot, igaz eredményessé nem. A 2012-es Európa bajnoki selejtezőket csoport harmadikként zártuk - 19 pontot szereztünk - ami rekord az előző évek teljesítményeihez képest. Ekkor kezdtünk el reménykedni, hogy meglehet a 2014-es vb, ha egy könnyű csoportba kerülünk.

Hát a könnyű csoport utólag elmondható, hogy meglett. A sorsolás után reálisan a harmadik, negyedik hely lehetett a célunk. Természetesen a szövetség, és a kapitány is a második hely megszerzését tűzte ki célul, hozzáteszem teljesen irreálisan. A sorozat alatt kiderült a török, és a román csapat is ugyanolyan gyenge, mint a mieink. A 2014-es selejtezők során viszont bebizonyosodott, hogy a csapatnak semmilyen taktikája nincsen, elképzelés nélküli, lélektelen játékot mutatott be több mérkőzésen is. Ne áltassuk magunkat, ha továbbmegyünk, a pótselejtezőn olyan válogatottakkal nézhettünk volna farkasszemet, mint a portugál, vagy a svéd csapat.

Így jutottunk el idáig. Egervári Sándor olyan bizalmat kapott, amit kevesen az elmúlt 30 évben: 34 mérkőzése volt rá, hogy a nem túl jó kínálatból egy ütőképes csapatot építsen.

Nem sikerült. Természetesen a legnagyobb vesztese ennek az egésznek nem a magyar foci, hanem mi szurkolók, akik a legendás 1986-os vébé óta nem láthattak magyar válogatottat nagy nemzetközi tornán.

Pedig a srácok szerették a kapitányt: Korcsmár Zsolt például ezt monda a mérkőzés után: "Vele értük el a sikereinket nagyon sajnálom, hogy elmegy”. 

Az mindenesetre elgondolkodtató tény, hogy Egervári Sándor nem kívánja a helyszínen megtekinteni saját művének utolsó felvonását az Andorra elleni utolsó mérkőzést.

Köszönjük Sanyi Bácsi!

Európa megint rajtunk nevet: Hihetetlen, és érthetetlen. Számomra mindig meglepő az, hogy milyen gólokat kap a válogatott. Mintha egy totálisan amatőr csapat lennénk. Bár pénteken kiderült ez a csapat 39 millió eurót ér! Nem tudom felfogni, azt sem mit keres a válogatottban Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám, vagy Németh Krisztián. A hozzáállásuk, és a mentalitásuk felháborító, és megbotránkoztató. Igazi anti-focista mind a három. Szalai okosan eljátszotta a beteget, hogy ne kelljen részt vennie a meccsen, Dzsudzsák meg integetett meg csókokat dobált a fantasztikusan nagy gólja után mintha mi vezetnénk 1-0-ra, Németh pedig a meg nem értett zseni volt a meccsen, aki egyetlen egy labdát se kapott, mert a csúnya holland védők nem engedték ezt meg neki.

Végső megállapításom az, hogy hibás itt mindenki, a csapat és a szakvezetés is egyaránt, és a szövetség is, aki folyamatosan azt mondja kijutunk a vb-re, nyerünk Romániában stb.

Kérdem én a szurkolóktól, elnézést kért valaki is az elmúlt évek kimagaslóan gyenge eredményeiért?

A válasz: Hát persze, hogy nem.

Az lenne a minimum, hogy az Andorra meccs jegyeinek az árát visszaadják, és a szurkolók ingyen tekinthessék meg ezt a meccset.

Mert a csapatnak a SZURKOLÓKÉRT kell lennie, és ki kell engesztelni őket.

Mert nekünk csak ez maradt a szerethető csapat, akinek mindig szurkolunk, még az ilyen gyalázatos teljesítmények után is.

 

Hajrá Magyarország!

 

Szólj hozzá!

Címkék: foci magyar válogatott Egervári Sándor holland-magyar kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretheto.blog.hu/api/trackback/id/tr385566847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása